Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
-
260
g de cerises griottes fraîches, dénoyautées
lub 260 g de cerises griottes surgelées ou en conserve, dénoyautées et égouttées - 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 484 kJ / 115 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse à l'abricot
2h
Gratin fraise-rhubarbe
25 min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Blanc-manger fraise rhubarbe
40 min
Tiramisu aux cerises
2h 15min
Crème fraise rhubarbe
1 godz. 30 min
Mousse à l'abricot
3h 30min
Crème brûlée à la violette
2h 15min
Pannacotta au melon
2h 15min
Tartelettes meringuées à l'orange
2h
Mousse framboise-noix de coco
2h 15min
Mousse aux pommes
40 min