Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
-
260
g de cerises griottes fraîches, dénoyautées
lub 260 g de cerises griottes surgelées ou en conserve, dénoyautées et égouttées - 1 blanc d'œuf
- 60 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 484 kJ / 115 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse à l'abricot
2u.
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4h 45min
Mousse à l'abricot
3h 30min
Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes
2h 15min
Coupe glacée petit-suisse et mangue
3h 15min
Tiramisu aux cerises
2h 15min
Mousse de kiwi
2h 15min
Crème fraise rhubarbe
1h 30 min
Patience aux fruits d'été
13 Std.
Papillote de pêches aux fruits rouges
30min
Parfait glacé rhubarbe et coulis de fraises
3 Std. 35 Min
Mousse aux pommes
40min