Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g d'abricots frais très mûrs, coupés en deux et dénoyautés
- 20 g de jus de citron
- 2 blancs d'œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 946 kJ / 226 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2j 15 menit
Fraîcheur de nectarine
25 min
Soupe de melon vanillée à la menthe
5min
Mousse aux nectarines
2u. 45min
Mousse aux griottes
2h 30 min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Mousse à l'abricot
3u. 30min
Gaspacho de melon
10min
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25 min
Mousse glacée aux fruits rouges
10min
Mousse aux fruits rouges
5h
Mousse aux pommes
40 min