Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre glace maison
- 300 g de litchis, épluchés, dénoyautés, coupés en morceaux et préalablement congelés
- 3 blancs d'œufs
- 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 100 g de macarons au chocolat (opcjonalnie)
- 300 g de mangue, épluchée, dénoyautée, coupée en morceaux et préalablement congelée
- 100 g de macarons à la pistache (opcjonalnie)
- 300 g d'ananas frais, coupé en morceaux et préalablement congelé
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1298 kJ / 307 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13h
Bûche glacée abricot-framboise
1 Std. 20 Min
Bûche glacée chocolat mandarine
5 godz. 45 min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Macarons à la griotte
48h
Tarte aux cassis meringuée
2 Std. 30 Min
Bûche glacée multifruits
3h 30min
Bûche tout chocolat
7h 20min
Guirlande givrée à la mirabelle
2 Std.
Vacherin griotte-amande
12u.
Bûche glacée menthe-chocolat
17h
Vacherin glacé à l'abricot
4 Std. 30 Min