Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre glace maison
- 300 g de litchis, épluchés, dénoyautés, coupés en morceaux et préalablement congelés
- 3 blancs d'œufs
- 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 100 g de macarons au chocolat (opcjonalnie)
- 300 g de mangue, épluchée, dénoyautée, coupée en morceaux et préalablement congelée
- 100 g de macarons à la pistache (opcjonalnie)
- 300 g d'ananas frais, coupé en morceaux et préalablement congelé
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1298 kJ / 307 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche poire-caramel
9 Std. 15 Min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Bûche glacée abricot-framboise
1h 20 min
Verrines estivales
12h
Bûche soyeuse enneigée
4h 35min
Paniers feuilletés olive-parmesan
40 Min
Punch de Noël
2h 15 min
Bûche roulée au caramel au beurre salé et croustillant praliné
3h
Bûche royale
3 Std. 50 Min
Bûche glacée multifruits
3h 30 min
Bûche sorbet aux trois parfums
1h 20 min