Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La purée d'abricot
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g d'abricots frais bien mûrs, coupés en morceaux
- 200 g d'eau
- 125 g de sucre en poudre
La crème
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 40 g de sucre glace maison
- 2 abricots frais bien mûrs, émincés en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1915 kJ / 457 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15 min
Mousse à l'abricot
2 godz.
Mousse aux griottes
2 godz. 30 min
Mousse d'abricot aux amandes
Keine Bewertungen
Semifrio pêche-abricot
3h 35min
Tartelettes meringuées à l'orange
2 godz.
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25 min
Mousse de fraises et framboises
20 min
Mousse de fraise
4h 15min
Mousse de kiwi
2h 15 min
Mousses de framboises
1h 15min
Mousse aux pommes
40 Min