Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La purée d'abricot
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 400 g d'abricots frais bien mûrs, coupés en morceaux
- 200 g d'eau
- 125 g de sucre en poudre
La crème
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 40 g de sucre glace maison
- 2 abricots frais bien mûrs, émincés en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1915 kJ / 457 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Mousse aux nectarines
2 Std. 45 Min
Mousse à l'abricot
2h
Verrines à l'orange
1h 15min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Mousse de fraise
4 Std. 15 Min
Ramequin cake vanille, ananas et caramel
55 dk
Fraîcheur de nectarine
25 min
Verrine à la pomme
30 Min
Tiramisu pêche-lavande
3h 20min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2h 15min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35 dk
Fraîcheur de nectarine en verrines
25 min