Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 300 g de sucre en poudre
- 300 g de blancs d'œufs
- 150 g d'amandes en poudre
- 100 g de farine de blé
- 400 g de cerises, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 898.4 kJ / 214.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartes fines nectarine-pistache
1h 25min
Tartelettes amandines aux figues
1h 30 min
Tarte amandine aux cerises
2 godz. 30 min
Muffins aux cerises
2 Std. 45 Min
Cobbler à la cerise
40 Min
Gâteau basqu'ô fraises
1 godz. 45 min
Financiers au pralin
1 Std. 35 Min
Gâteau aux quetsches
45 min
Tarte aux mirabelles
50min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30 min
Tarte à la rhubarbe
1h