Kapuśniak z młodej kapusty

Kapuśniak z młodej kapusty

4.7 2.5K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    5 - 10 g
  • kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
    350 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    40 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    40 g
  • pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
    40 g
  • ząbek czosnku
    1
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    150 g
  • wody
    1000 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • liść laurowy, suszony
    1
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kiełbasy np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
    150 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 147.1 kcal / 615.5 kJ
Białko 6.9 g
Tłuszcz 7.7 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 830.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...