
Urządzenia i Akcesoria
Kapuśniak z młodej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście5 - 10 g
-
kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki350 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki70 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki40 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki40 g
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry40 g
-
ząbek czosnku1
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 g
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego3
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
kiełbasy np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.1 kcal /
615.5 kJ
Białko
6.9 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
830.4 mg