Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
- 320 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 60 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
- ¾ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 100 g jogurtu greckiego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 567.3 kJ / 135.5 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z czerwonej kapusty
15min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15min
Surówka wielowarzywna
10min
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka z młodej kapusty
20min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15min
Różowa surówka
10min