Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym

4.7 5.6K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa
  • 300 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 płaska łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 432 kcal / 1811 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 34.3 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...