![Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E360F3D2-642B-422A-9280-A67D170528A3/Derivates/2319ccc0-7407-462b-9021-7eb5323bebc1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g polędwiczek wieprzowych, pokrojonych w 1,5 cm plastry
- ¾ łyżeczki soli
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa
- 300 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 płaska łyżeczka majeranku, suszonego
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1811 kJ / 432 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Błonnik
- 1.5 g