
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
polędwiczek wieprzowych pokrojonych w 1,5 cm plastry500 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki300 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia mięsa20 g
-
wody300 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 płaska łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
mąki pszennej1 łyżka
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
432 kcal /
1811 kJ
Białko
24.5 g
Tłuszcz
34.3 g
Węglowodany
8.9 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Udka z kurczaka z porem zapiekane w sosie tatarskim
1 godz. 30 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min