Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g kapusty kiszonej
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oleju
- 250 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 150 - 200 g boczku, surowego, bez kości, ze skóry, wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 600 g wody
- 20 - 30 g koncentratu pomidorowego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 owoce jałowca
- ¼ - ½ łyżeczki kminku
- ½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 320 g makaronu, suchego, typu łazanki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2306 kJ / 550.8 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 816.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Sos pieczarkowy
40 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Bigos
1h 30min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Fasolka po bretońsku
13h 30min
Sos pomidorowy Aurora
20min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min