
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
- 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oleju rzepakowego
- 250 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
- 500 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. rostbefu, pokrojonego w 4-5 mm paski
- 550 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- 150 g przecieru pomidorowego typu passata
- 1 łyżka mąki pszennej
- kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do dekoracji, ok. 1 łyżka na porcję (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 307 kcal / 1286 kJ
- Białko
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Solanka z mięsem
2 godz.
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Gulasz poleszucki
1 godz. 15 min
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 godz. 15 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min