Boeuf Stroganow
TM6 TM5

Boeuf Stroganow

4.6 (2.8K ocen)

Składniki

  • 70 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 250 g pieczarek, pokrojonych w 2 mm plastry
  • 500 g mięsa wołowego, bez ścięgien i białych błonek, np. rostbefu, pokrojonego w 4-5 mm paski
  • 550 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 150 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do dekoracji, ok. 1 łyżka na porcję (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1286 kJ / 307 kcal
Białko
30.5 g
Węglowodany
9.6 g
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy