Urządzenia i Akcesoria
Boeuf Stroganow
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
70 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego
-
250 g pieczarek pokrojonych w 2 mm plastry
-
500 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. rostbefu, pokrojonego w 4-5 mm paski
-
550 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
150 g przecieru pomidorowego typu passata
-
1 łyżka mąki pszennej
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu (opcjonalnie) do dekoracji, ok. 1 łyżka na porcję
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.5 g
Kalorie
1286 kJ /
307 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
9.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
1 godz. 15 min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1 godz. 50 min
Pikantna wieprzowina w pomidorach z chili
25 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Chili con carne
1 godz.
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min