
Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
70 g grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków
-
1600 g wody
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
30 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
80 g makaronu, suchego typu łazanki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
212.7 kcal /
889.9 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
26.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
617.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa grzybowa
1 godz. 15 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1 godz. 45 min
Żurek
50 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Bigos
1 godz. 30 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Kapuśniak
50 min