
Urządzenia i Akcesoria
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków70 g
-
wody1600 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki40 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki40 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki30 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki70 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
makaronu, suchego typu łazanki80 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej50 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
212.7 kcal /
889.9 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
26.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Sód
617.5 mg