Wigilijna zupa grzybowa z łazankami

Wigilijna zupa grzybowa z łazankami

4.7 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • grzybów, suszonych np. borowików lub podgrzybków
    70 g
  • wody
    1600 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    40 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    40 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    30 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    70 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • makaronu, suchego typu łazanki
    80 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu w temp. pokojowej
    50 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 212.7 kcal / 889.9 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 26.9 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 617.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...