
Urządzenia i Akcesoria
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji10 g
-
pora pokrojonego w 5 mm plastry30 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki30 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w paski (2,5 x 0,5 cm)120 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
masła20 g
-
grzybów, leśnych, świeżych lub kurek, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki200 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę450 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (3 x 0,5 cm)50 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 ½ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
ziarna ziela angielskiego3
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
281.3 kcal /
1176.8 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
19.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
169.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska