
Urządzenia i Akcesoria
Zupa szczawiowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki50 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki80 g
-
masła20 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziarna ziela angielskiego2
-
liść laurowy, suszony1
-
jajka4
-
szczawiu, konserwowego (1 słoik)300 - 350 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu2 - 3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
187.3 kcal /
783.7 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
184.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska