Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

4.5 1.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 20 g masła
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 4 jajka
  • 300 - 350 g szczawiu, konserwowego (1 słoik)
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 187.3 kcal / 783.7 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 184.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...