
Urządzenia i Akcesoria
Zupa szczawiowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
20 g masła
-
800 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 liść laurowy, suszony
-
4 jajka
-
300 - 350 g szczawiu, konserwowego (1 słoik)
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
2 - 3 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
187.3 kcal /
783.7 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
15.1 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
184.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krupnik
40 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Zupa botwinka
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa ogórkowa
30 min
Kapuśniak
50 min
Zupa grochowa
1 godz.
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min