Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

4.5 1.8K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    50 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    80 g
  • masła
    20 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ziarna ziela angielskiego
    2
  • liść laurowy, suszony
    1
  • jajka
    4
  • szczawiu, konserwowego (1 słoik)
    300 - 350 g
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    2 - 3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 187.3 kcal / 783.7 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 184.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...