Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 70 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 2 gwiazdki anyżu
- 1 laska cynamonu
- 2 łyżeczki nasion kolendry
- 600 g skrzydełek z kurczaka
- 200 g polędwicy wołowej, pokrojonej w 2 cm plastry
- 1000 g wody
- 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 40 g cebuli dymki, drobno pokrojonej (20 g białej i 20 g zielonej części)
- 20 g sosu rybnego, bezglutenowego
- 150 g makaronu ryżowego, nitki
- 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
- 15 g kolendry, świeżej, drobno pokrojonej
- 1 limonka, pokrojona w ćwiartki
- cukier, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2206 kJ / 527 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 43.9 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Curry z wołowiną
45 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1h 5 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1h 15 min
Azjatyckie spring rolls
1h 20 min
Zupa miso
45 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Ramen z klopsikami z indyka
2u. 25min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1h 5 min
Japońska zupa ramen
1u. 50min