Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z porem i indykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g mieszanki ryżu parboiled i dzikiego
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
10 g koperku, świeżego
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
25 g oliwy z oliwek
-
300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4 cm kostkę
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
250 g wody
-
2 - 3 szczypty soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
1282 kJ /
306 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
6.7 g
Węglowodany
44.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1 godz.
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Gulasz drobiowy z pomidorami i fasolą
35 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min