
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mieszanki ryżu parboiled i dzikiego
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g koperku, świeżego
- 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 150 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 25 g oliwy z oliwek
- 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych w 4 cm kostkę
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 250 g wody
- 2 - 3 szczypty soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1282 kJ / 306 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z kurczakiem i cukinią
50min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Gulasz z udźca indyka
1h 25min
Jambalaya
1h
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30min
Kurczak w sosie śliwkowym
1h
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1h 5min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 Std.