Pilaw z porem i indykiem
TM6 TM5

Pilaw z porem i indykiem

3.9 (169 ocen)

Składniki

  • 200 g mieszanki ryżu parboiled i dzikiego
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 10 g koperku, świeżego
  • 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych w 4 cm kostkę
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 250 g wody
  • 2 - 3 szczypty soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1282 kJ / 306 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
44.7 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
6.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy