
Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z porem i indykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
mieszanki ryżu parboiled i dzikiego200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
koperku, świeżego10 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki70 g
-
ząbki czosnku2
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry150 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4 cm kostkę300 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
wody250 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
306 kcal /
1282 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
44.7 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Curry z kaszy jaglanej, kurczaka i ananasa (bez glutenu)
50 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Kaszotto jaglane z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min