Urządzenia i Akcesoria
Owoce morza w sosie pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
150 g mątw, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki150 g krążków kalmarów, surowych
-
100 g przegrzebków pokrojonych w ćwiartki
-
150 g krewetek tygrysich, surowych, obranych bez głów, oczyszczonych, pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki cukru¼ łyżeczki cukru trzcinowego
-
½ łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, ilość do dekoracji
-
biały chleb ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.5 g
Kalorie
1315 kJ /
314 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
24.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z krewetkami
30 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Makaron z krewetkami i cukinią
40 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Makaron z krewetkami i porem (TM5, TM6)
30 min
Krewetki z ryżem i warzywami na parze
1 godz.
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Risotto z krewetkami
45 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Sałatka makaronowa z krewetkami i awokado
30 min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35 min