Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mleka
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- 70 g koncentratu pomidorowego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g ziemniaków, ugotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 50 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 2 łodyżki koperku, świeżego, tylko liście
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1011.3 kJ / 241.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 228.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min.
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min.
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min.
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min.
Zupa bryndzowa
45 min.
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min.
Holenderska zupa musztardowa
30 min.
Zupa serowa z porem
30 min.
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min.
Zupa z papryki i parmezanu
20 Min
Zupa krem z ziemniaków
40 min.
Zupa krem z krewetek
45 min.