Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
500 g mleka
-
250 g śmietany, 18% tłuszczu
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g ziemniaków ugotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
2 łodyżki koperku, świeżego tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
228.2 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1011.3 kJ /
241.7 kcal
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z krewetkami
1 godz.
Zupa krem z krewetek
45 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa rybna z pieczarkami, pomidorkami i papryką (z osłoną noża miksującego)
40 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min