Zupa krem z wędzonym łososiem

Zupa krem z wędzonym łososiem

4.4 297 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g mleka
  • 250 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g ziemniaków ugotowanych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
  • 2 łodyżki koperku, świeżego tylko liście

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 228.2 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 1011.3 kJ / 241.7 kcal
Tłuszcz 16.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...