
Urządzenia i Akcesoria
Omułki w białym winie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus kilka posiekanych liści do dekoracji
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
300 g białego wina, wytrawnego
-
200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
324 kcal /
1355 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
8 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska