Urządzenia i Akcesoria
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1 łyżka oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
-
600 g filetów z łososia, świeżych bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (ok. 150 g każdy)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2 cukinie (ok. 500 g)
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g octu balsamicznego
-
80 g białego wina
-
80 g miodu
-
20 g musztardy Dijon
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 ząbek czosnku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
33 g
Kalorie
1837 kJ /
439 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Łosoś w migdałowej panierce z tagliatelle ze szparagami
1 godz. 5 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 godz.
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Paczuszki z łososiem i kuskus z suszonymi pomidorami
55 min
Dorsz gotowany w mleku z sosem porowym, marchewką i ryżem
30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min