
Urządzenia i Akcesoria
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
kawałek cielęciny, bez ścięgien i kości pokrojony w 2 cm plastry400 - 500 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
ząbki czosnku2
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
wody plus dodatkowe 2 łyżki do sosu250 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
ziaren pieprzu kolorowego2 łyżeczki
-
ziemniaków, młodych ze skórką, pokrojonych na 2-3 cm kawałki300 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
soli1 szczypta
-
zielonych szparagów bez zdrewniałych części łodyg, przekrojonych na pół130 - 150 g
-
marchewki pokrojonej w słupki80 g
-
whisky1 łyżka
-
mąki kukurydzianej1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435 kcal /
1830 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
29.3 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska