Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem

Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem

3.8 82 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • kawałek cielęciny, bez ścięgien i kości pokrojony w 2 cm plastry
    400 - 500 g
    400 - 500 g kawałek jagnięciny, bez ścięgien, bez kości, pokrojony w 2 cm plastry
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • wody plus dodatkowe 2 łyżki do sosu
    250 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ziaren pieprzu kolorowego
    2 łyżeczki
  • ziemniaków, młodych ze skórką, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    300 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • soli
    1 szczypta
  • zielonych szparagów bez zdrewniałych części łodyg, przekrojonych na pół
    130 - 150 g
    130 - 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, bez łyka, przekrojonej na pół
  • marchewki pokrojonej w słupki
    80 g
  • whisky
    1 łyżka
  • mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 435 kcal / 1830 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 12.8 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...