Urządzenia i Akcesoria
Filet z indyka w zielonej marynacie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
5 g natki pietruszki tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
10 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g octu balsamicznego
-
1 ¼ płaskiej łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
300 - 350 g filetów z piersi indyka, bez skóry 2 szt., w całości (grubość fileta ok. 2 cm)
-
350 g różyczek kalafiora
-
150 g wody
-
100 g mleka
-
30 g masła
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
45.8 g
Kalorie
1895 kJ /
453 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
6.3 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z udźca indyka
1 godz. 25 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Pilaw z porem i indykiem
30 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min