
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g kolendry, świeżej
- 5 g natki pietruszki tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek
- 10 g miodu wielokwiatowego, płynnego
- 5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
- 5 g octu balsamicznego
- 1 ¼ płaskiej łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 300 - 350 g filetów z piersi indyka, bez skóry 2 szt., w całości (grubość fileta ok. 2 cm)
- 350 g różyczek kalafiora
- 150 g wody
- 100 g mleka
- 30 g masła
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 453 kcal / 1895 kJ
- Białko
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1 godz. 25 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 min
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 godz.
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min