Filet z indyka w zielonej marynacie
TM5 TM6

Filet z indyka w zielonej marynacie

4.4 (157 ocen)

Składniki

  • 5 g kolendry, świeżej
  • 5 g natki pietruszki, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 10 g miodu, wielokwiatowego, płynnego
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g octu balsamicznego
  • 1 ¼ płaskiej łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 - 350 g filetów z piersi indyka, bez skóry, 2 szt., w całości (grubość fileta ok. 2 cm)
  • 350 g różyczek kalafiora
  • 150 g wody
  • 100 g mleka
  • 30 g masła
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1895 kJ / 453 kcal
Białko
45.8 g
Węglowodany
20.4 g
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
6.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy