Urządzenia i Akcesoria
Filet z indyka w zielonej marynacie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
5 g natki pietruszki tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
10 g miodu wielokwiatowego, płynnego
-
5 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g octu balsamicznego
-
1 ¼ płaskiej łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
300 - 350 g filetów z piersi indyka, bez skóry 2 szt., w całości (grubość fileta ok. 2 cm)
-
350 g różyczek kalafiora
-
150 g wody
-
100 g mleka
-
30 g masła
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
45.8 g
Kalorie
1895 kJ /
453 kcal
Tłuszcz
23.6 g
Błonnik
6.3 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
1 Std.
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 Min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 Std.
Roladki z piersi indyka
2 Std. 30 Min
Sałatka z grillowanym indykiem
20 Min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 Std. 10 Min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 Std. 20 Min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1 Std. 25 Min
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
50 Min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 Std. 15 Min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13 Std. 20 Min