Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
100 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka do skropienia pstrągów
-
50 g octu balsamicznego
-
50 g miodu, płynnego50 g syropu klonowego
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
4 gałązki koperku, świeżego
-
1200 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g kaszy bulgur
-
300 g młodej marchewki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.8 g
Kalorie
2720.4 kJ /
652.8 kcal
Tłuszcz
38.8 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
52.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Łosoś na parze z cytrynowym mhammasem z groszkiem, grzybami leśnymi i tymiankiem
45 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min