![Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B287E9B-BF3F-4E6C-945B-9DDCE91BFFBD/Derivates/dd01b7b2-585c-4416-9f2c-004ff7670912.jpg)
Wersje kompatybilne
Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sandacz w papilotach i warzywa na parze
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 20 g masła
- ½ łyżeczki soli
- 2 filety z sandacza, ze skórą (ok. 130 g każdy)
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 100 g marchewki, pokrojonej w słupki o grubości 1 cm
- 150 g różyczek kalafiora
-
100
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
lub 100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej - 70 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
Sos berneński
- 1 łyżka estragonu, świeżego, tylko liście
- 3 żółtka
- 35 g białego wina, wytrawnego
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 2 porcje
- Kalorie
- 6082.6 kJ / 1452.8 kcal
- Białko
- 70.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 119.1 g
- Błonnik
- 15.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pstrąg marynowany
25 Std. 35 Min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14h
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 Min
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 Min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1h 10min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 Std. 5 Min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 Std.
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 Std. 5 Min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 Std. 5 Min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50min
Ryba z warzywami na parze
1 Std. 15 Min