Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim
TM5 TM6

Sandacz w papilotach na parze z warzywami i sosem berneńskim

4.3 (26 ocen)

Składniki

Sandacz w papilotach i warzywa na parze

  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 20 g masła
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 filety z sandacza, ze skórą (ok. 130 g każdy)
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 100 g marchewki, pokrojonej w słupki o grubości 1 cm
  • 150 g różyczek kalafiora
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
    lub 100 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej
  • 70 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki

Sos berneński

  • 1 łyżka estragonu, świeżego, tylko liście
  • 3 żółtka
  • 35 g białego wina, wytrawnego
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 2 porcje
Kalorie
6082.6 kJ / 1452.8 kcal
Białko
70.5 g
Węglowodany
37.5 g
Tłuszcz
119.1 g
Błonnik
15.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy