
Urządzenia i Akcesoria
Pierś z kaczki w sosie morelowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje
Składniki
-
moreli suszonych, bez pestek200 g
-
gorącej wody do namoczenia moreli350 g
-
piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 300 g każda)2
-
rozmarynu, suszonego1 łyżeczka
-
estragonu, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
masła20 g
-
brązowego cukru1 łyżeczka
-
białego wina, wytrawnego50 g
-
bulionu drobiowego, płynnego150 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
curry, mielonego½ łyżeczki
-
olej ilość do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
562.5 kcal /
2353.3 kJ
Białko
37.8 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
67.5 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
1844.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz. 45 min
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 godz.
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Polędwiczki wieprzowe w papilotach z czosnkiem i porem
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min