Urządzenia i Akcesoria
Pierś z kaczki w sosie morelowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje
Składniki
-
200 g moreli suszonych, bez pestek
-
350 g gorącej wody do namoczenia moreli
-
2 piersi z kaczki, bez skóry, bez kości (ok. 300 g każda)
-
1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
-
1 łyżeczka estragonu, suszonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
20 g masła
-
1 łyżeczka brązowego cukru
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
150 g bulionu drobiowego, płynnego
-
2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżki soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1844.5 mg
Białko
37.8 g
Kalorie
2353.3 kJ /
562.5 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
67.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1h
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2h
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1h
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4h 55min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45min
Polędwica po toskańsku
45min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1h 50min
Polędwica w sosie musztardowym
1h 30min