Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
150 - 200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych150 - 200 g liści szpinaku, świeżych
-
4 jajka
-
40 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
sałata masłowa ilość do podania
-
włoski pomidor koktajlowy ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
649.5 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
1170 kJ /
279.5 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Chrupki z ciecierzycy
13 godz. 45 min
Frittata z cukinią
55 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Frittata cukiniowa
40 min
Frittata Caprese
30 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min