Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
-
150 - 200
g liści szpinaku, świeżych
lub 150 - 200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 4 jajka
- 40 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- sałata masłowa, ilość do podania
- pomidorki koktajlowe, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1170 kJ / 279.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 649.5 mg
Alternatywne przepisy
Wytrawna owsianka z jajkami i zrumienionymi pieczarkami
45 min
Placki warzywne z botwinką
30 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Frittata cukiniowa
40min
Roladki z zielonego omletu z szynką i mozzarellą
20min
Zielone omleciki z Varomy
40min
Frittata z cukinią
55min
Frittata Caprese
30 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Frittata z resztkami warzyw
35min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 Std. 10 Min