
Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek10 g
-
liści szpinaku, świeżych150 - 200 g
-
jajka4
-
mąki owsianej (patrz wskazówka)40 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody500 g
-
sałata masłowa ilość do podania
-
pomidorki koktajlowe ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
279.5 kcal /
1170 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
649.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Frittata z cukinią
55 min
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1 godz.
Chrupki z ciecierzycy
13 godz. 45 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Frittata Caprese
30 min
Omlet z jarmużem
35 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min