Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
150 - 200 g liści szpinaku, mrożonych150 - 200 g liści szpinaku, świeżych
-
4 jajka
-
40 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
sałata masłowa ilość do podania
-
pomidorki koktajlowe ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
649.5 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
1170 kJ /
279.5 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet grecki
35 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Frittata z cukinią
55 min
Pizza na spodzie z kalafiora
2 godz. 45 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Omlet z jarmużem
35 min
Lekka lasagne z cukinią
55 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 min