Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
150 - 200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych150 - 200 g liści szpinaku, świeżych
-
4 jajka
-
40 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
sałata masłowa ilość do podania
-
włoski pomidor koktajlowy ilość do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
649.5 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
1170 kJ /
279.5 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielona shakshuka na Varomie
30min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50min
Placki warzywne z botwinką
30min
Frittata z cukinią
55min
Muffiny warzywno-jajeczne z serem
2h
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Zielone omleciki z Varomy
40min
Mini pizze na brokułowych spodach
40min
Lekka lasagne z cukinią
55min
Frittata Caprese
30min
Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
30min
Frittata z resztkami warzyw
35min