
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z sosem kurkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
400 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
¾ łyżeczki soli
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka mąki pszennej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
tymianek, świeży tylko liście, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
613 kcal /
2564.6 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
22.1 g
Węglowodany
88.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Risotto z kurkami
35 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
35 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min