
Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z sosem kurkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
400 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
30 g masła
-
400 g kurek, świeżych oczyszczonych
-
¾ łyżeczki soli
-
woda osolona, do ugotowania makaronu
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżka mąki pszennej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
tymianek, świeży tylko liście, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
613 kcal /
2564.6 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
22.1 g
Węglowodany
88.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MAKARONY I RISOTTO
8 Przepisów
Polska
Polska