Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
TM6 TM5

Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym

4.6 (245 ocen)

Składniki

  • 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 500 g mięsa mielonego, wołowego, podzielonego na kawałki
  • 400 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 450 g wody
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżka cukru
  • ½ - ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej
  • 240 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1102.5 kJ / 263.3 kcal
Białko
21.7 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
12.2 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
5.7 g
Sód
1007.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie