
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek30 g
-
mięsa mielonego wołowego, podzielonego na kawałki500 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata400 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody500 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
cukru1 łyżka
-
kminu rzymskiego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej120 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej240 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360.5 kcal /
1508.5 kJ
Białko
19.2 g
Tłuszcz
22.6 g
Węglowodany
21.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
783.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min
Pikantna zupa gyros z wieprzowiną
40 min
Zupa gołąbkowa
55 min
Zupa meksykańska i faszerowane papryki
55 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min