Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym

Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym

4.6 3.9K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    80 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • mięsa mielonego wołowego, podzielonego na kawałki
    500 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    400 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    500 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • cukru
    1 łyżka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • kukurydzy, konserwowej odsączonej
    120 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
    240 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 360.5 kcal / 1508.5 kJ
Białko 19.2 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 21.9 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Sód 783.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...