
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
800 g cukinii nieobranej, pokrojonej na kawałki
-
500 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
300 g strączków młodego, zielonego groszku
-
5 - 10 g liści mięty, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
153 kcal /
640.6 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
20.4 g
Błonnik
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa z białych warzyw
45 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z porów
30 min