Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem

Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem

4.5 169 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonych buraków małych, nieobranych
    300 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
    10 g
  • bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
    250 g
  • jabłek pokrojonych na kawałki
    100 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    150 g
  • octu balsamicznego
    10 - 15 g
  • wody
    900 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • miodu wielokwiatowego
    ½ łyżeczki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 76.7 kcal / 320.9 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 72.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...