
Wersje kompatybilne
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonych buraków, małych, nieobranych
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
- 250 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 100 g jabłek, pokrojonych na kawałki
- 150 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 10 - 15 g octu balsamicznego
- 900 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki miodu, wielokwiatowego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 330 kJ / 79 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min
Zupa krem z batatów i marchewek
45min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 Min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 Std.
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45min
Zupa krem z topinamburu
2h 10min