![Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EFAE3C7-1414-4FA2-AA5B-609B8FC531CC/Derivates/46BC7D3D-F9EB-499F-ACBD-7F348B80E770.jpg)
Wersje kompatybilne
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonych buraków, małych, nieobranych
- 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
- 250 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 100 g jabłek, pokrojonych na kawałki
- 150 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 10 - 15 g octu balsamicznego
- 900 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - ½ łyżeczki miodu, wielokwiatowego
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 320.9 kJ / 76.7 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 72.6 mg