Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem

Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem

4.5 174 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 300 g czerwonych buraków małych, nieobranych
  • 10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
  • 250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
  • 100 g jabłek pokrojonych na kawałki
  • 150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 10 - 15 g octu balsamicznego
  • 900 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki miodu wielokwiatowego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 76.7 kcal / 320.9 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 14.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 72.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...