
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
35 kromek
Składniki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g ryżu białego, krótkoziarnistego np. do risotto
-
100 g kaszy jaglanej
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g łusek babki płesznik (psyllium)
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
420 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
66.2 kcal /
276.7 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
1.8 g
Węglowodany
11.1 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska