Wersje kompatybilne
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 200 g ryżu białego, krótkoziarnistego, np. do risotto
- 100 g kaszy jaglanej
- 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30
g łusek babki płesznik (psyllium)
lub 30 g nasion babki płesznik (psyllium) - 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 420 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 276.7 kJ / 66.2 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Bezglutenowe bułki
1h 15 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2u. 25min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2u. 45min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 Std. 15 Min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Bezglutenowy chleb życia
1h 10 min