Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu

4.4 (128 ocen)

Składniki

  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g ryżu białego, krótkoziarnistego, np. do risotto
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 30 g łusek babki płesznik (psyllium)
    lub 30 g nasion babki płesznik (psyllium)
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 420 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
276.7 kJ / 66.2 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
11.1 g
Tłuszcz
1.8 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy