Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu

Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu

4.4 149 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
35 kromek

Składniki

  • 80 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 200 g ryżu białego, krótkoziarnistego np. do risotto
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 30 g łusek babki płesznik (psyllium)
    30 g nasion babki płesznik (psyllium)
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 420 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 66.2 kcal / 276.7 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...