Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
35 kromek
Składniki
-
80 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g ryżu białego, krótkoziarnistego np. do risotto
-
100 g kaszy jaglanej
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
30 g nasion babki płesznik (psyllium)30 g łusek babki płesznik (psyllium)
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
420 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
1.8 g
Kalorie
276.7 kJ /
66.2 kcal
Tłuszcz
1.8 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
11.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PIECZYWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57h 40min