
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z bakłażana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
2 - 3 bakłażany (300-350 g każdy)
-
oliwa z oliwek ilość do skropienia bakłażanów
-
3 ząbki czosnku
-
30 g pasty tahini
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
179.2 kcal /
749.6 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
9.7 g
Węglowodany
22.9 g
Błonnik
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska