Urządzenia i Akcesoria
Pasta z bakłażana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
2 - 3 bakłażany (300-350 g każdy)
-
oliwa z oliwek ilość do skropienia bakłażanów
-
3 ząbki czosnku
-
30 g pasty tahini
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.9 g
Kalorie
749.6 kJ /
179.2 kcal
Tłuszcz
9.7 g
Błonnik
11.2 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z bobu
1 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Pasta z topinamburu
35 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Kawior z bakłażana
50 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min