Pesto z jarmużu

Pesto z jarmużu

4.6 140 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
5 porcji

Składniki

  • 85 - 90 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 50 g wody gorącej
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g liści bazylii, świeżych
  • 130 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 343.9 kcal / 1438.9 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 35.3 g
Węglowodany 3.4 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 145.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...