Pesto z jarmużu
TM6 TM5

Pesto z jarmużu

4.6 (116 ocen)

Składniki

  • 85 - 90 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 50 g wody, gorącej
  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 g liści bazylii, świeżych
  • 130 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1438.9 kJ / 343.9 kcal
Białko
5.9 g
Węglowodany
3.4 g
Tłuszcz
35.3 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Błonnik
1.3 g
Sód
145.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy