
Urządzenia i Akcesoria
Pesto z jarmużu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
5 porcji
Składniki
-
85 - 90 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
50 g wody gorącej
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
130 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 szczypty soli (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
343.9 kcal /
1438.9 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
35.3 g
Węglowodany
3.4 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
145.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska