
Urządzenia i Akcesoria
Placki dyniowe z parmezanem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g parmezanu pokrojonego na kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
500 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g mąki pszennej
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
3 jajka
-
1 płaska łyżeczka soli
-
1 płaska łyżeczka curry, mielonego
-
olej rzepakowy do smażenia placków
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
352.3 kcal /
1474.8 kJ
Białko
14.8 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
803 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska