Placki dyniowe z parmezanem

Placki dyniowe z parmezanem

3.6 182 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g parmezanu pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
  • 500 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    500 g dyni, rozmrożonej, dobrze odsączonej z wody
  • 50 g mąki pszennej
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 3 jajka
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka curry, mielonego
  • olej rzepakowy do smażenia placków
  • jogurt grecki do podania (ok. 200 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 352.3 kcal / 1474.8 kJ
Białko 14.8 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 803 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...