Placki dyniowe z parmezanem
TM6 TM5

Placki dyniowe z parmezanem

3.7 (155 ocen)

Składniki

  • 50 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych
  • 500 g dyni, Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    lub 500 g dyni, rozmrożonej, dobrze odsączonej z wody
  • 50 g mąki pszennej
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 3 jajka
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka curry, mielonego
  • olej rzepakowy, do smażenia placków
  • jogurt grecki, do podania (ok. 200 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1474.8 kJ / 352.3 kcal
Białko
14.8 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
23.3 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Błonnik
4 g
Sód
803 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy