
Urządzenia i Akcesoria
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
150 g czarnej soczewicy belugi, suszonej uprzednio namoczonej (patrz wskazówka)
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
700 - 800 g różyczek kalafiora
-
100 g ziemniaka pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
600 g mleka kokosowego
-
250 - 300 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej z orzechów włoskich (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
595.2 kcal /
2492.2 kJ
Białko
17.7 g
Tłuszcz
43.1 g
Węglowodany
50.6 g
Błonnik
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa krem z pieczonej papryki i marchewek
55 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Krem curry z kalafiora z pulpetami drobiowymi na ostro
55 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min