
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z buraka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
czerwonych buraków umytych, nieobranych250 - 300 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia buraków20 g
-
czosnku1 ząbek
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy240 g
-
tymianku, suszonego1 łyżka
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
87.3 kcal /
365.4 kJ
Białko
2.8 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
10.5 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
535 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY, DIPY I SMAROWIDŁA
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kawior z bakłażana
50 min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Hummus z groszkiem
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Hummus z buraka
1 godz.
Tatar z fasoli
5 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Pasta z bakłażana
55 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Hummus z zielonego groszku
40 min