Sos puttanesca

Sos puttanesca

4.8 257 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
  • ½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 20 czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plasterki
  • 30 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
    800 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 - 2 szczypty cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 83.3 kcal / 348.5 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 6.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 590.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...