Sos puttanesca

Sos puttanesca

4.8 254 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
    30 g
  • papryczki chili, suszonej, w płatkach
    ½ łyżeczki
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plasterki
    20
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    30 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    800 g
    800 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • cukru (opcjonalnie)
    1 - 2 szczypty
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 83.3 kcal / 348.5 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 6.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 590.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...