
Urządzenia i Akcesoria
Sos puttanesca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy30 g
-
papryczki chili, suszonej, w płatkach½ łyżeczki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plasterki20
-
oliwy z oliwek, extra virgin30 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
cukru (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
83.3 kcal /
348.5 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
6.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
590.3 mg