Urządzenia i Akcesoria
Curry z kaszy jaglanej, kurczaka i ananasa (bez glutenu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
250 g kaszy jaglanej
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
2 cebule dymki pokrojone w 2-3 mm plastry
-
40 g oliwy z oliwek
-
40 g masła
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), bezglutenowa, pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka curry, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 2 cm kawałki
-
200 g ananasa, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31 g
Kalorie
2229 kJ /
533 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Penne z dynią i szynką
30min
Kurczak w sosie miodowym
25min
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1h
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1h 15min
Kurczak słodko-kwaśny z ryżem
50min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1h
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40min
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą i batatami
50min
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym z kuskusem z fetą i cukinią
55min