Wersje kompatybilne
Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 50 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 200 g wody
- 30 g liści szpinaku baby, świeżych
- 100 g pomidorów śliwkowych, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 80 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy
- 25 g sera żółtego, pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 818 kJ / 192 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mój pierwszy budyń
25 min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 min
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45 min
Purée z mięsa i szpinaku
40 Min
Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)
30 min
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 min
Łosoś z warzywami (dla dzieci)
35min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45 min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min