Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)

Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)

3.1 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 50 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 200 g wody
  • 30 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 g pomidorów śliwkowych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 80 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
  • 25 g sera żółtego pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 192 kcal / 818 kJ
Białko 14.7 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 17.4 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...