Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
50 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
200 g wody
-
30 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g pomidorów śliwkowych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
80 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
-
25 g sera żółtego pokrojonego na ok. 1 cm kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.7 g
Kalorie
818 kJ /
192 kcal
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
17.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak z koprem włoskim i sałatą (od 6. miesiąca życia)
35 Min
Purée z kopru włoskiego i ziemniaka (od 6. miesiąca życia)
30 Min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 Min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 Min
Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)
45 Min
Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)
30 Min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 Min
Placki ze szpinakiem (dla dzieci)
45 Min
Purée ziemniaczane z zieloną fasolką, marchewką i kurczakiem (dla dzieci)
35 Min
Purée z bakłażana i pomidorów (dla dzieci)
30 Min
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35 Min
Mąka ryżowa prażona
50 Min