
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
orzeszków piniowych20 g
-
oliwy z oliwek3 łyżki
-
ząbki czosnku2
-
podudzi z kurczaka, bez skóry pokrojonych na 1,5 cm kawałki200 - 300 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
cebuli pokrojonej w piórka120 g
-
jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kawałki60 g
-
rodzynek30 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
460 kcal /
1923 kJ
Białko
28.6 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
23.6 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W CIĄGŁYM RUCHU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1 godz. 25 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 min
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1 godz.
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 godz. 15 min
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1 godz.