Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki
- 150 g fileta z łososia, świeżego, bez skóry i ości, pokrojonego na kawałki
- 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 30 g oliwy z oliwek
- 130 g wody
- 70 g zielonego groszku, mrożonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1239 kJ / 296 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min.
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min.
Makaron z koprem włoskim i morszczukiem (dla dzieci)
35 min.
Cielęcina z warzywami (dla dzieci)
50 min.
Purée z mięsa i szpinaku
40min
Ziemniaki z tuńczykiem, pomidorami i szpinakiem (dla dzieci)
35 min.
Wołowina z warzywami i płatkami ryżowymi (dla dzieci)
25min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45 min.
Purée z warzyw i ryby
45 min.
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30 min.
Purée z warzyw i soczewicy (dla dzieci)
35 min.
Purée marchewkowe z jabłkiem i kurczakiem (dla dzieci)
35 min.