
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera żółtego średniotwardego (np. Gruyère, Emmentaler, Cheddar), pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 10 g oleju rzepakowego
-
100
g grzybów, świeżych leśnych, np. rydzów, podgrzybków, pokrojonych w 5 mm paski
lub 100 g grzybów, mrożonych leśnych, np. rydzów, podgrzybków, uprzednio rozmrożonych, dokładnie odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski - 80 g czerwonej papryki pokrojonej w 2 cm kostkę
- 10 g masła
- 4 jajka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 191 kcal / 802 kJ
- Białko
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Sałatka z ciecierzycy
25 min
Frittata ze szparagami
50 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Zapiekanka z wołowiny z warzywami
1 godz. 20 min
Frittata z cukinią
55 min