Frittata z grzybami
TM5 TM6

Frittata z grzybami

4.4 (30 ocen)

Składniki

  • 60 g sera żółtego, średniotwardego (np. Gruyère, Emmentaler, Cheddar), pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 100 g grzybów, świeżych, leśnych, np. rydzów, podgrzybków, pokrojonych w 5 mm paski
    lub 100 g grzybów, mrożonych, leśnych, np. rydzów, podgrzybków, uprzednio rozmrożonych, dokładnie odsączonych, pokrojonych w 5 mm paski
  • 80 g czerwonej papryki, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 10 g masła
  • 4 jajka
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
802 kJ / 191 kcal
Białko
11.8 g
Węglowodany
3.8 g
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy