
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Kurczak marynowany
-
miodu30 g
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
papryki, mielonej słodkiej1 łyżeczka
-
ząbek czosnku1
-
limonka ekologiczna, skórka bez białych błonek, pokrojona na 1 cm kawałki i sok1
-
piersi z kurczaka ze skrzydłem, bez skóry (ok. 800 g) (patrz wskazówka)4
Chutney z mango i supreme z kurczaka gotowane na parze
-
kolendry, świeżej10 - 15 g
-
limonek ekologicznych, skórka bez białych błonek, pokrojona na 1 cm kawałki i sok3 - 6
-
ząbki czosnku2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki75 g
-
papryczki chili jalapeño, świeże bez gniazd nasiennych1 - 2
-
mango, dojrzałego tylko miąższ, pokrojonego na 1-2 cm kawałki500 g
-
soli2 łyżeczki
-
cukru100 g
-
wody250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
321 kcal /
1346 kJ
Białko
43 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Miodowo-musztardowy kurczak z czosnkowym purée z kalafiora
2 godz.
Shoarma z kurczaka
1 godz. 45 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Polędwica wieprzowa i soczewica ze szpinakiem
20 min
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1 godz. 10 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min