![Fregola ai carciofi, menta e bottarga Fregola ai carciofi, menta e bottarga](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3ffd7005-2ab9-4499-aebc-61b5ede01618/Derivates/0c855135-9d2b-40b0-a970-bd747459698b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 3 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di cuori di carciofo, puliti e in quarti
- 320 g di fregola
- 1 cucchiaino di sale
- 680 g di acqua
- 20 g di bottarga grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeppole sarde
3h
Zuppa di funghi e pescatrice
45 Min
Favata sarda
1 Std.
Risotto ai carciofi e bottarga
40 Min
Cozze alla Medoc
50 Min
Pardulas
8h 40min
Panada sarda
2h 55min
Polpo in rosso
35 Min
Baccalà alla veneziana con polenta
1 godz. 45 min
Polpetti all'inferno
40 Min
Seadas
1ωρ. 5 λεπτ.
Fregola con le seppie
40 Min