![Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6ac5ed11-72db-4ce1-866c-73a62d326847/Derivates/b814de44-6289-46bb-bdf0-1e6c5402e36b.jpg)
Wersje kompatybilne
Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di tranci di salmone fresco, pulito
- 20 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaio di curry in polvere
- ½ cucchiaino di zucchero di canna
- 120 g di yogurt bianco non zuccherato
- olio di semi di arachide
- 80 g di porro a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5117 kJ / 1223 kcal
- Białko
- 135.8 g
- Węglowodany
- 77.2 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 2681 mg
Alternatywne przepisy
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min
Pollo con le mandorle (per 2 persone)
35min
Salmone con salsa bernese e asparagi
50min
Rombo pomodoro e nocciole
1sa
Insalatina di calamari e pepe rosso
1sa
Salmone con crudo di pomodori
35min
Salmone miele e yogurt greco
40min
Spada alle erbe con olive
40min
Salmone all'arancia e pistacchi
40min
Filetti di salmone con crema di zucca
35min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35min
Pollo alle mandorle
45min