Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cous cous precotto
- 300 g di carote, pelate e a bastoncino
- 350 g di zucchine a bastoncino
- 200 g di polpa di zucca a tocchetti
- 200 g di patate, pelata e a tocchetti
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di ceci lessi in scatola, scolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2150.6 kJ / 514 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 951.5 mg
Alternatywne przepisy
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1h
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20 min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Cous cous marino (vegan)
30 Min
Insalata di bulgur, tonno e fagioli
45 Min
Riso vegetariano cremoso
25 min
Bulgur alle verdure e menta
35 Min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 Min
Cous cous con dadolata di verdure e ceci
40 Min
Cous cous di pollo al limone con salsa tzatziki
40 Min
Cous cous invernale
45 Min
Riso basmati mango e gamberi
45 Min