![Cous cous vegetariano di Marrakech Cous cous vegetariano di Marrakech](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED8A545D-6056-4A84-B692-8277C3B91046/Derivates/db5f2803-feef-46ac-8ec9-80afa5ee9e26.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla in quarti
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cous cous precotto
- 300 g di carote, pelate e a bastoncino
- 350 g di zucchine a bastoncino
- 200 g di polpa di zucca a tocchetti
- 200 g di patate, pelata e a tocchetti
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 120 g di ceci lessi in scatola, scolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2150.6 kJ / 514 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 951.5 mg
Alternatywne przepisy
Farro alla nizzarda
40 min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 min
Couscous di cavolfiore (vegan)
15 min
Insalata di quinoa con fagioli e formaggio di capra
20 min
Pollo all'orientale con riso e verdure al vapore
40 min
Zuppa di cereali e lenticchie a Cottura Lenta
4 Std. 20 Min
Orzotto con ceci e verdure
30 min
Paella di fagioli rossi (vegan)
55 min
Carpaccio di seitan con rucola
15 min
Insalata di patate, ceci e spinaci
1 godz.
Cous cous con verdure invernali
40 min
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 min