![Asparagi alla parmigiana Asparagi alla parmigiana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/573D111E-B13B-4CBF-BBAF-12095AA748BA/Derivates/7AFA7F17-5339-4B39-BDC0-9BD10F0AD44C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi a pezzi (3 cm)
- 1200 g di asparagi verdi freschi, puliti
- 600 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 60 g di burro
- 60 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1111.1 kJ / 265.6 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 394.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Asparagi alla parmigiana
50 min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 min
Finocchi alla valdostana
40 min
Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero
1h
Frico
1h
Fagiolini in gremolada
30 min
Pomodori gratinati
1h 10min
Carote tiepide alla salvia
35 min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 min
Frittata di zucchine (TM6)
50 min