![Risotto mango e Parmigiano reggiano Risotto mango e Parmigiano reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8752e491-a9b9-4eb6-b172-24c2de760f5d/Derivates/53da46bf-dbc1-4f54-bb13-722caed4d502.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 100 g di vino bianco
-
790
g di acqua
lub 790 g di brodo vegetale - 1 cucchiaino di sale
- 150 g di polpa di mango a dadini (1 cm)
- 20 g di burro
- Parmigiano reggiano in scaglie q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2213 kJ / 529 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle more
40min
Risotto alle fragole e peperoncino
40min
Risotto funghi e mirtilli
35min
Risotto fragole e pesto di rose
40min
Risotto alla barbabietola e bacon croccante
35min
Risotto alle mele verdi e crema di pecorino
35min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 dk
Risotto melone e speck
40min
Risotto ai profumi d'estate
30 dk
Risotto pere e Taleggio
40min
Risotto limone, pepe e maggiorana
35min
Risotto alla birra
35min