Risotto mango e Parmigiano reggiano
TM5 TM6

Risotto mango e Parmigiano reggiano

4.0 (20 ocen)

Składniki

  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 100 g di vino bianco
  • 790 g di acqua
    lub 790 g di brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di polpa di mango a dadini (1 cm)
  • 20 g di burro
  • Parmigiano reggiano in scaglie q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2213 kJ / 529 kcal
Białko
15.9 g
Węglowodany
69.5 g
Tłuszcz
20.5 g
Tłuszcz nasycony
39.8 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy