![Panissa vercellese Panissa vercellese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0c2415e9-91c4-4b17-a245-8019bc585f16/Derivates/8a3bd78a-e882-4fb2-85e8-212ab227dda7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 80 g di salame d'la duia (sotto grasso)
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino rosso Barbera
- 740 g di acqua calda (non bollente)
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 250 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta al formaggio
1 godz.
Minestra di castagne
1 godz. 40 min
Polenta concia alla valdostana
1 godz. 40 min
Risotto con salampatata
35min
Risotto timo e toma
35min
Risotto Castelmagno e nocciole
30 min
Salamelle all'uva
40min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40min
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2h 45min
Risotto al Barolo
30 min
Risotto alla valdostana
35min
Risotto ai quattro formaggi
40min