Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 80 g di salame d'la duia (sotto grasso)
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino rosso Barbera
- 740 g di acqua calda (non bollente)
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 250 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2221 kJ / 531 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Semolino dolce
1h
Risotto alla milanese CucinaBarilla
20 min
Torta paesana
1h 10min
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Risotto all'Arneis con salsiccia di Bra
45 Min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 Min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1h
Risotto al Barolo
30 Min
Bagna cauda
35 Min
Polenta al formaggio
1h
Polenta taragna
1 Std. 15 Min