![Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/01e0d35e-f314-4efc-83ff-93830bbc7ce3/Derivates/a0fc7e32-e50a-473c-b4aa-3bf896935f60.jpg)
Wersje kompatybilne
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pomodori (200 g l'uno)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di menta fresca, le foglioline
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine a cubetti (1-2 cm)
- 1 - 2 pizzichi di sale + q.b.
- 150 g di tonno in scatola sgocciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 694.5 kJ / 166 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 24.5 mg
Alternatywne przepisy
Pizzette di melanzane
40 min
Zucchine ripiene alla ligure
1 Std. 30 Min
Crostata salata alle mandorle con zucchine
1 Std. 30 Min
Pollo in salsa verde
40 min
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10min
Torta salata zucchine e gamberi
45 dk
Involtini di prosciutto
35 min
Sformatini verdure e yogurt
40 min
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1h
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Pomodori ripieni al tonno
40 min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min.