Wersje kompatybilne
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 pomodori (200 g l'uno)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di menta fresca, le foglioline
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine a cubetti (1-2 cm)
- 1 - 2 pizzichi di sale + q.b.
- 150 g di tonno in scatola sgocciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 694.5 kJ / 166 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 24.5 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1h 20min
Zucchine ripiene alla ligure
1 Std. 30 Min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min
Torta salata piselli e primo sale
2 Std. 15 Min
Involtini di melanzane al prosciutto
1óra
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1óra
Tortino di fagiolini e patate
1 Std. 30 Min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1 Std. 30 Min
Pollo in salsa verde
40 Min
Torta salata con melanzane e pomodoro
1óra
Pizzette di melanzane
40 Min
Torta salata al tonno e ciliegini
1 Std. 30 Min