Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di scalogno a pezzi
- 120 g di speck a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino bianco
-
820
g di acqua
lub 820 g di brodo vegetale - 1 cucchiaino di sale
- 240 g di polpa di melone a cubetti (1 cm)
-
160
g di panna acida
lub 160 g di stracciatella
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2519 kJ / 602 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 69 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Risotto ai pistacchi, stracchino e bresaola
35 Min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 Min
Risotto alla melagrana, Gorgonzola e brandy
45 Min
Risotto mango e Parmigiano reggiano
40 Min
Risotto alle more
40 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto con Brie, speck e noci
35 Min
Risotto fragole e cioccolato
30 Min
Risotto pere e Taleggio
40 Min
Risotto rosmarino e speck
25min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto alla birra
35 Min